Sergi Pla               45´46´´   (per Blava  a Costa)

Penals fallats

No hi ha hagut

Arbitratge : DE PENA

Derrota clara , justa i una mica inoportuna del Vendrell a casa davant l´Igualada. Des de bon inici el Vendrell ha estat molt atascat de cara a porteria i pràcticament no ha trobat forat per posar cap bola amb perill entre els tres pals d´Elagi durant quasi tota la primera part. L´Igualada durant el primer temps sense fer un gran joc sí que ha trobat més porteria i ha anat posant a prova Molina en cada ocasió en que veia opció de llençar a porteria. Els àrbitres han començat a  assenyalar tot contacte com a falta i a meïtat de la primera part ja s´havien carregat amb 7 i 6 faltes tots dos equips. Amb un Vendrell cada cop més descentrat , que avui havia deixat d´entrada Barroso a la banqueta , però que mai ha canviat la sensació amb la seva entrada ni la de cap altre jugador, Albesa ha agafat per la cintura Sergi Pla quan amb un gir l´ha superat i s´anava cap a l´àrea. Ha estat la primera d´un festival de blaves i directes especialment contra el Vendrell, en aquest cas amb encert. Sergi Pla feia el llençament i Molina de moment aguantava al Vendrell amb el 0-0, i als 2 minuts posteriors en inferioritat tampoc l´Igualada ha pogut marcar. Als 18 minuts arribava la desena falta del Vendrell i aquest cop l´encarregat de llençar la directa era David Cáceres i novament Molina aguantava l´empat inicial. Minut i mig desprès el Vendrell tenia l´oportunitat d´avançar-se amb la desena falta igualadina però Eloi no ha superat Elagi. Marc Povedano havia vista la blava per protestar i el Vendrell amb un més tampoc ha pogut defer l´empat. S´apropava el descans que era el millor que li podia passar al Vendrell per sortir amb una altra cara a la segona part però aquí ha passat el pitjor que podia passar. En una falteta d´Óscar Ruiz DE PENA que tenia la mà enganxada avui a la butxaca ha decidit ensenyar-li la blava i assenyalar directa contra el Vendrell. Fallar tres seguides era complicat i aquest cop Marc Povedano tocant la bola i fent un llençament quasi directe fort a dalt posava el 0-1 a 34 segons del descans.

A la segona part el Vendrell ja ha sortit amb certs nervis o més pressió encara per remuntar ràpid el partit. En una jugada en que estava a punt de rematar Jepi Selva li han pres la bola i mentre pujava per la banda Sergi Pla per velocitat pel centre guanyava la carrera a tots Baliu que demanava la bola i tal com rebia la passada llarga al límit de l´àrea la tocava ràpid col-locant-la on més forat tenia Molina. Amb el 0-2 es posava molt coll amunt el partit ja que si d´altres vegades s´han aixecat marcadors amb dos gols avall avui el joc no estava sent gens bo. El Vendrell encara s´ha accelerat més i a l´Igualada li ha anat d´allò més bé per acabar quasi matant el partit en contracops. Una jugada de Jepi Selva ha acabat amb blava a Segi Pla però ni Eloi en la falta directa ni amb un jugador més dos minuts s´ha escurçat el marcador. Tots dos equips es situaven amb 14 faltes i era clau transformar l´ocasió i que l´Igualada no ho fes.
Abans del minut 12 ha caigut la falta contra el Vendrell que podia sentenciar: novament Marc Povedano com a la primera part ha fet un llençament que aquest cop ha desviat el braç de Molina. Pero mig minut desprès Sergi Pla s´ha endinsat a l´àrea des de fons de pista en un error defensiu i ha fet un llençament col-locat que ha entrat poc a poc per sota Roger Molina. Era el 0-3 i ara les coses es posaven ja per intentar una remuntada  èpica que avui semblava quasi impossible. Restaven 8 minuts i ha arribat la quinzena falta de l´Igualada. Aquest cop llençava Jepi Selva o ho intentava perquè se li ha anat el control de la bola i no ha pogut ni fer llençament. Els igualadins han tingut dos contracops amb Molina venut en que Baliu ha estavellat la bola al pal. Sense fer un partit l´Igualada per golejar el marcador potser reflexava la realitat del mal dia del Vendrell. Als darrers 5 minuts l´espectacle de De Pena ha continuat, ja que no tenia cap mena de problema en assenyalar totes les faltes blaves i directes que tinguès la més mínima ocasió per fer-ho per escalfar una mica més la graderia. Primer ha estat una blava a Barroso: la directa la llençava Baliu i aturava Molina; segons desprès una blava a Costa i Sergi Pla tampoc superava al porter del Vendrell. La situació ja era patètica amb Eloi Albesa i Jepi Selva nomès en pista amb el porter Molina per part del Vendrell, passant-se la bola com podien. No ha arribat un gol de jugada però sí la vintena falta en contra. David Cáceres ha transformat la directa en el 0-4 a manca de 3 minuts. El Vendrell ha acabat recuperant amb el gol en contra i uns quants segons més els dos jugadors expulsats, però a l´àrbitre no li ha agradat això i a 1´40´´ del final ha posat una blava a Eloi Albesa per queixar-se de les moltes faltes en contra. Amb un menys i a manca de mig minut Ángel sorprenia fent el gol de l´honor, i 8 segons desprès Jepi Selva posava el 2-4 definitiu que almenys millora una mica el golaverage general en cas que sigui necesari per entrar a la Copa.

L´Igualada, un equip completament canviat , confeccionat  com s´ha pogut,  globalment està fent una bona temporada. Quan va perdre 6-3 a Vilanova, a casa amb el SHUM i 8-2 a Vic semblava que podia venir-li una davallada total tenint en compte que li esperaven els quatre primers de la lliga més un Blanes i un Noia d´allò més necessitats per acabar la 1ª volta; de moment ha superat a Reus i Vendrell i l´empat a Lliga Europea al Palau ja va ser simptomàtic d´equip sorprenent. El Vendrell desprès de dos grans partits i un desastròs no ha sumat cap punt en tres jornades i tot i ser quart té al seté a un punt i encara la derrota del Voltregà amb el Calafell fa que tingui marge de quatre punts de cara a jugar la Copa.

És una lliga desconcertant on un Vilanova que perd 3-9 i 10-0 amb Liceo i Barça suma 13 punts dels 15 posteriors, però on un Reus que empata amb Liceo i Barça i guanyant de 3 gols perd a Igualada i a casa amb el Lleida posteriorment.

Ara toca CERS a  Diesbach ,  petit poble de menys de 1000 habitants a Suïssa per tornar a la lliga a Lleida abans del Nadal davant , un rival que ara mateix és l´autèntica revelació de la Lliga doncs amb moltes menys aspiracions que el Vendrell es troba amb els mateixos punts i més si tenim en compte que va perdre els tres primers partits. Ja no parlem de guanyar però com a mínim és clau no acumular una quarta derrota consecutiva

Des de la temporada 85-86 no juga partit oficial amb el primer equip del Lleida : quasi 27 anys deprès tornara a enfrontar-se. Serà el primer enfrontament en la màxima categoria estatal.