Jordi Rodríguez "Rodri" 41´58´´ -  Blava (per penal)
Enric Torner                 46´04´´ -  Vermella (per llençar l´stick al públic)
Raúl Pelicano                47´26´´Vermella (protesta i cops des de la banqueta)

Faltes

Vendrell : 11 + 3 = 14
Lloret :       7 + 8 = 15

El Vendrell ha tancat la primera volta en el tercer lloc en un partit ple d´incidències i que ha acabat amb molta menys emoció de la que podia haver tingut en una jornada emocionant en d´altres partits per la darrera plaça de la Copa del Rei ,  on a quasi totes les pistes s´ha complert al final la lògica i el factor local però on l´Igualada ha fet saltar la bomba al Palau Blaugrana

Abans de començar la crònica vull mostra tot el meu recolçament al Hoquei Club Lloret i al seu president i a la vegada mostrar tota la meva més enèrgica repulsa als membres  de la Guàrdia Civil que encaputxats com a cobards criminals han segrestat al president de l´entitat . S´ha de aturar ja d´una vegada  els peus a tots aquests individus uniformats , que es pensen que tenen dret a fer el que vulguin amb les persones i no tenen cap mena de respecte als drets fonamentals  i inalienables.

El partit s´ha trencat als 8 minuts quan Xavi Costa li ha robat una bola a Enric Torner en pròpia pista i s´ha anat sol per velocitat encarant el porter Ferran Serra i fent el 1-0. Nomès 19 segons desprès el propi Costa ha tingut l´habilitat de forçar una falta també en pista pròpia del mateix Enric Torner que ha posat l´stick per darrera quan sortia al contracop. Una blava i directa molt rigurosa ja que podia haver quedat en una falta més. Eloi Albesa l´ha executat perfectament col-locant la bola a l´escaire. Amb aquest 2-0 el Vendrell encarrilava el partit. Només dos minuts desprès una jugada iniciada per Jepi Selva que combinava amb Costa acabava amb la velocitat del jugador d´Amposta que en arribar davant Serra  aixecava la bola i rematava per alt el 3-0 en una gran finalització. El partit es posava molt coll amunt pel Lloret que devia esperar que perdessin Igualada i Voltregà (el que semblava factible però  ni tans sols s´ha acabat produint) i més complicat encara, que Noia i Blanes no guanyessin (el Noia ja havia marcat abans el 1-0 i era l´equip que es ficava a la Copa ). El Lloret ha reaccionat i una molt bona acció personal de Dani Rodríguez ha acabat amb el 3-1. L´ex del Blanes i Igualada les dues darreres temporades , des de darrera la porteria i entre dos  rivals s´ha ficat al mig de l´àrea i ha fet un llençament que ha picat al travesser i ha entrat en la porteria de Roger Molina. Als 15 minuts Dani Rodríguez ha agafat per la cintura per darrera a Lluís Ferrre i tot i que semblaven donar la llei de l´avantatge li han assenyalat una blava més clara aquest cop. Eloi Albesa no ha superat Serra que ha reaccionat molt bé per baix en la rematada final. El Lloret ha anat millorant en el seu joc i superats els dos minuts en inferioritat ha cregut en poder encara aixecar el partit. Restaven menys de 4 minuts quan Víctor Crespo dins l´àrea tot i que la bola li havia donat abans involuntàriament en el patí ha fet una molt bona rematada col.locada al pal que posava el 3-2. A més el vendrell havia ja acumulat 9 faltes i en una jugada d´atac arribava la desena a manca de 1´20´´ pel descans. Xavi González no ha superat Molina i amb el 3-2 mínim arribava el descans i la darrera posició de Copa encara tenia emoció. El Igualada donava una campanada prvisional al Palau guanyant 0-1 i era ara el vuité de la Copa.

La segona part ha estat molt llarga, l´arbitratge ha estat dolent i els jugadors lloretencs més determinants s´han acabat desquiciant per la derrota més alguna decisió arbitral que els ha perjudicat. Als 5 minuts s´ha assenyalat una directa contra el Vendrell sense blava. Ha llençat directament Pelicano i ha refusat Molina. Seguidament arribava el Lloret a les 10 faltes. Barroso llençava la directa intentant fer un llençament directe que ha sortit fora i encara pitjor la rematada en que ha fet un misto i ha sortit més desviada encara.  Als 8 minuts una protesta de Costa en una falta a favor li costava una blava (una altra decisió d´aquestes personals dels àrbitres). El Vendrell ha aguantat molt bé la bola gran part d´aquests dos minuts i en recuperar el cinquè home Jepi Selva ha fet una pujada des de pròpia pista amb molta velocitat i quan s´apropava a l´àrea ha estat objecte d´una clara falta queient ni tan sols dins sinò al lateral prop de la línia. Podria haver estat una directa amb blava filant prim però s´ha assenyalat penal. El llençament de Costa l´ha refusat Serra però el mateix jugador ha l´ha agafat novament i ha col.locat el 4-2. Ja passada la meïtat del temps una jugada d´Enric Torner (que tot i mostrar molta qualitat individual no ha estat en conjunt afortunat) s´ha escapat del seu marcador i Óscar Ruiz li ha fet caure abans d´arribar l´àrea. Una blava i directa sense discusió . Enric Torner ha fet el llençament directe i ha refusat Molina que també ha cobert la rematada. A manca de 8 minuts Rodri ha fet caure dins l´àrea  a Àngel. Aquest cas el penal sí es podia assenyalar però la blava sobrava. Barroso ha llençat i desprès de refusar Serra l´ha rematat col-locant a dalt la bola sense que el porter del Lloret arribès a terure-la. Amb el 5-2 gairebé el partit estava finqiuitat. A més tots dos equips ja s´havien igualat a 12 faltes (nomès 1 pel Vendrell ja passat els dos terços del segon temps) . A tot això el Barça havia igualat , desprès el Voltregà s´havia posat per davant a Massanet fins a 1-3 (estant alguns minuts vuitè) , i l´Igualada desprès també s´avançava novament al Palau Blaugrana. Tan Massanet com Barça igualaven i els blaugrana donaven la volta. A Sant Sadurní  finalitzava el partit 6-3 i amb l´empat quasi final a Massanet i la derrota de l´Igualada a manca de 4 minuts semblabva ja classificat per la Copa el Noia. Però l´Igualada ha donat la volta al partit al darrer minut fins posar-se 4-6 amb un 5-6 final. El partit del Vendrell ha estat el que més ha durat. Una protesta de Torner per un gol invalidat correctament a Pelicano per rematar amb l´stick en alt cap avall li coatava la blava a manca de 4 minuts i acabava amb les poques ocpions que tenien de fer un miracle. En sortir de la pista ha llençat l´stick amb tanta força que ha anat a la graderia i això li ha costat la vermella (o directa o per tercera blava).  Amb un jugador menys el Lloret ,una asistència per alt al segon pal la rematava Costa a boca de canò i marcava el 6-2. A manca de 2´34´´ la quinzena falta del Lloret li ha donat opció a Jepi selva que ha fallat la directa en dos intents (repetició per moure´s abans algun jugador del Lloret a darrera). Abans del llençament Pelicano que estava a la banqueta també ha perdut els papers fruit del neviosisme i ha vist la vermella directa,  encarant-se desprès amb el públic i amb algun jugador del Vendrell , entrant fins i tot dins la pista.

Al final el 6-2 es massa contundent , fruit de moltes circunstàncies , però si és just el triomf del Vendrell que serà cap de sèrie a la Copa. El Vendrell es situa a 5 punts del Barça, els mateixos que separen al Barça del Liceo ara mateix. El Vic que portava d´inici un 1-0 i 2-0 en començar eñlsegon temps ha vist igualat el marcador en un instant a la segona part i com el Reus per uns minuts era cap de sèrie però ha acabat guanyant 6-2 al Vilanova. El Reus Deportiu ha golejat 8-2 al Calafell i és cinquè i el Llista Blava no ha tingut cap opció La Coruña i ha perdut 5-1 davant el Liceo sent sisè.

El Vendrell té 14 punts d´aventatge sobre la zona de descens el que li dona tranquilitat en aquest aspecte si les coses es torcessin a la segona volta. Actualment treient Barça i Liceo , degut a la igualtat qualsevol altre equip a partir del tercer en començar la tenporada pot tenir problemes de cara a la permanència si no li rutllen bé les coses

Abans del sorteig de la Copa arriba el derbie davant el Calafell ; l´etern rival arriba amb 13 punts penúltim en situació difícil , ja que tot i que nomès està a un punt de la permanència , els equips que van més amunt ja li comencen a quedar una mica lluny i equips com el Voltregà , l´Igualada o sobretot el Lleida, que abans de començar la lliga podien ser rivals per intentar deixar per sota li porten ja una distància difícil de remuntar. El Vendrell haurà d etenir els cinc sentits posats ja que tot i que veient la marxa d´ambdòs equips el Vendrell és clar favorit , recordant el derbie del passat 31 de març pot passar qualsevol cosa.