Pablo Álvarez 47´09´´ (20ª falta Vendrell)

Faltes :
Vendrell : 8 +12 = 20

Barcelona: 6 + 12 = 18

El Vendrell ha escrit una pàgina important en la seva història arribant a la seva primera final en una competició de primera línea amb un magnífic triomf sobre el F C Barcelona.  Desprès de dues hores de partit èpic el Reus  acabava de superar a la tanda de penals al Liceo acabant a l´hora que havia de començar la segona semifinal i el partit  ha hagut de retrasar 18 minuts el seu començament. Desprès de veure el triomf del Barça sobre l´Igualada  semblava encara més complicar donar la sorpresa, però si el Reus havia pogut eliminar al Liceo el Vendrell tenia també opcions amb el Barça i arribar a una final on tot és posible. El Vendrell jugava amb la samarreta blava i el Barça amb la groga i taronja.
A la graderia , molt plena de seguidors gallecs en el partit anterior però que s´ha anat buidant de seguida, es situaven a un costat els aficionats d´Orgull Roiginegre i a l´altra porteria els de Sang Culé que també s´han desplaçat fins a Oviedo. El Vendrell ha donat bones sensacions des de l´inici tancant-se bé en defensa sense quasi donar opcions d´entrar dins l´àrea als blaugrana. No s´havia arribat al minut 5 quan Egurrola refusava una bola i Jepi Selva anava al remat i s´assenyalava un penal gens clar; ha estat el primer de molts. Ha llençat Xavi Costa i ha refusat Egurrola sense poder rematar al caure per la superfície de la pista. Als 6´20´´ Costa sortia des de pista propia al contracop i ha sabut forçar la falta d´Ordeig per darrera. S´ha assenyalat blava i directa, molt discutible també en un partit en que s´ha xiulat quasi tot. El llençament d´Eloi Albesa superava Egurrola i posava al Vendrell per davant en l´inici d´una primera part per somiar. El Vendrell ja ha tingut alguna ocasió més i en un llençament de Barroso de lluny el refús d´Egurrola l´ha rematat molt atent Costa a la dreta del pal dues vegades, la segona aixecant la bola perquè el porter blaugrana no puguès arribar. Segons desprès hi hagut penal favorable al Barça ; el llençament de Marc Torra l´aturava Molina quasi blocant la bola i refusant-la desprès  amb l´stick cap a una cantonada . Arribàvem just a la meïtat de la primera part i  passada des de darrera de la portería de Costa cap a Albesa que des del límit de l´àrea rematava col-locat i posava un 3-0 que començava a fer embogir d´eufòria als jugadors i a l´afició. No havia passat un minut quan Pablito Álvarez s´ha deixat caure a l´àrea en sentir el mínim contacte amb Costa. Aquest cop llençava Mira i refusava amb les guardes cap a dalt Molina. Però un minut desprès Sergi Miras ho ha provat de mitja pista per alt i la bola ha superat Molina, amb Pablito Álvarez que  sembla que no ha arribat a tocar la bola però estava a la traiectòria . El Barça ha forçat una mica la màquina i el joc ha començat a anar a estones d´una portería a l´altra però el Vendrell ha mantingut el marcador i a manca de 43 segons una jugada de Jepi Selva amb dos driblings acabava amb un altre penal favorable al Vendrell. El propi Jepi feia el llençament i deixava un 4-1 al descans que posava tot molt de cara pel segon temps.

Al segons temps el Vendrell ha controlat bé els primers minuts però l´equip ja portava moltes faltes i la desena ha arribat en una jugada d´atac per simular falta Jepi selva segons el criteri arbitral. En aquesta ocasió la sort s´ha aliat amb el Vendrell i el llençament de Marc Torra ha tocat el pal i ha sortit per darrera Molina quasi a l´altre pal. El Barça ha començat a probar de lluny i el Vendrell ha aguantat fins que ha arribat el momento crític : han estat tres minuts de gols, i jugades de bola aturada errades. Als 10 i mig des del cercle central Marc Gual ha fet un llençament que ha tocat Molina però li ha passat per sobre ; també Pablito s´havia situat en la traiectòria de la bola. Nomès 20 segons més tard arribava la desena falta del Barça però Eloi Albesa no superava Egurrola ; i tot just un minut desprès del 4-2 arribava el 4-3  : Marc Gual feia una pasada magistral en vertical cap a l´interior de l´àrea i Pablito Álvarez rematava el 4-3 . Nomès 16 segons desprès en una acció defensiva de Jepi Selva la bola li ha tocat al patí potser fora l´àrea però s´ha assenyalat penal novament. El tercer penal en contra (apart directa) i Molina aturava el llençament de Pablito Álvarez. Tot just un minut més tard arribava la quinzena falta del Vendrell: aquest cop ha estat Gual qui llençava i desprès d´aguantar Molinala bola l´aturava quasi estirat a terra donant-se la volta i s´ha assenyalat un booling per la retenció de Molina o la portería que s´ha mogut invalidant un remat posterior dins la portería que podía haver estat l´empat. Han estat moments de nervis , d´incertesa , en que semblava que el Barça podía donar la volta al partit i anar-sen totes les ilusions a terra. Pero no havia passat un minut d´aquesta darrera jugada quan Xavi Costa ha fet una jugada individual dins l´àrea aixecant la bola i rematant al pal i donant la bola darrera a Egurrola i entrant dins la portería blaugrana. Amb el 5-3 el Vendrell podía respirar una mica i el Barça anava ja una mica  contrarellotge. Les emocions han estat molt intenses en aquest tran del partit i més a mida que s´apropava el final i es veia que el Vendrell acariciava la classificació per la final de Copa. A manca de 7 i mig Jepi Selva no ha pogut transformar la directa de la quinzena falta blaugrana i se li ha anat la bola fora quan l´ ha aixecat . De seguida arribava el quart penal de la nit favorable al Barça i la quarta aturada de penals de Molina refusant-lo novament a una cantonada sense donar opció a la rematada. El Vendrell entrava als darrers 5 minuts de partit i es veia més a prop de la final però no acabava d´apurar les posesions i semblava per estones voler sentenciar. Encara hi hagut una tercera directa pel Barça en la vintena falta: restaven menys de 3 minuts i era la darrera opció d´entrar al partit dels blaugrana. Pablito no ha pogut ni llençar de tant pensar com superar a Molina que se l´ha tret de l´stick. Mancaven menys de dos minuts , quan una jugada entre Costa y Jepi Selva acabava amb Jepi davant d´Egurrola passant darrera a Costa que feia un llençament per baix que suposava el 6-3. Ara sí el Vendrell tenia quasi els dos peus a la final i l´emoció  es començava a desbordar a la pista i la gradería. Nomès 15 segons més tard Costa s´ha anat amb la bola darrera la portería i li ha posat la bola a Egurrola pel forat del primer pal . El Vendrell posava així el 7-3 i tot l´equip es llençava en una pinya a terra celebrant el gol. El Barça ha intentat a la desesperada maquillar el marcador final i el Vendrell ha tingut al contracop alguna ocasió més per ampliar-lo. A les 22 39 h acabava el partit amb un marcador històric a Oviedo.
Nomès acabar el partit els jugadors del Vendrell i els aficionats d´Orgull Roiginegre ho celebraven en una pinya en la banda entre la pista i la gradería i ha durat uns quants minuts. La celebració dels aficionats ha continuat posteriorment al carrer davant el Palacio de los Deportes; també les animadores semblaven animades amb el triomf vendrellenc. Però una hora desprès d´acabar el partit els jugadors ja havien d´anar cap a l´hotel a descansar abans de jugar la gran final davant del Reus Deportiu