Vendrell  :  1+ 3 = 4

Forte dei Marmi : 4 + 4= 8

Tarjetes :

Federico Stagi    36´ 04´´ (Blava)

Nit important pel Vendrell  que per primer cop es classifica per unes semifinals (Final Four) de competició europea. El recent títol de Copa i el paper de favorit fa que potser sembli una mica menys del que és. Encara es prolongava la celebració de l´aconseguit fa 13 dies. El trofeu a l´entrada del pavelló per fotografiar-se, venda de samarretes amb la Copa, i de pòsters amb la signatura dels jugadors . També hi hagut un ple quasi com el de fa una semana, amb alguns seguidors desplaçats des de Itàlia per recolçar al Forte. El sector de ORN ha estat més plè que mai amb força banderes i animació. El Forte ha jugat amb la samarreta verda . Ha estat un partit que ha passat molt ràpid, sense pràcticament cap aturada motivat tambè pel fet que els àrbitres quasi no han volgut saber res de xiular faltes, tot el contrari del que passa en d´altres partits. El Vendrell ha intentat mantener el 5 base la més temps de l´habitual; el Forte nomès ha utilitzat els 5 titulars tot el partit amb l´unic canvi obligat durant poc més de dos minuts del porter Stagi. Ha estat una mica més complicat del que s´esperava. El Forte ha fet un bon partit i especialment al primer temps ha sortit amb molt bones intencions. El Vendrell a estones ha tornat a mostra un gran nivell de joc amb un ritme molt alt que en determinats moments se li gira en contra quan les jugades no es culminen i el rival surt a la contra. La primera bola que ha tingut Barroso iniciant un contracop per llençar de lluny una mica esquinat cap a la banda  ha posat el 1-0 abans del minut 5. El Forte tenia que igualar  ràpid el partit per tenir opcions. Hi ha hagut uns minuts amb el partit molt mogut amb ocasions  en una portería i altra . Als 12 minuts el jugador més actiu del Forte, Álvaro Borja avançava i col-locava un tret potent a mitja distància que superava Molina . Marcador perillòs, ja que el Forte ha tingut ocasions inclús per avançar-se i igualar la eliminatoria. Tot just havia tornat Jepi Selva a pista desprès d´un carrusel de canvis pel Vendrell que s´ha anat cap el lateral esquerre de l´àrea i ha col-locat un tret creuat aixecant la bola que superava Stagi als 19 minuts. Quan semblava que s´arribava amb 2-1 al descans i semblava tenir el Vendrell tot controlat el gallec Pablo Cancela ha fet una jugada sortint de darrera la portería i fent una passada al segon pal on ha arribat el mític capità i entrenador Roberto Crudeli que s´ha avançát a Lluís Ferrer i ha picat la bola cap avall amb l´stick aixecat a una alçada que podía superar la reglamentària per rematar. Restaven 41 segons i s´arribava amb un perillòs 2-2 a la mitja part que deixava tot obert.   Al segon tenps el Vendrell ha tingut el partit controlat davant un rival ja físicament cansat; hi ha hagut ocasions per quasi sentenciar però Federico Stagi ha estat brillant i   el Forte es mantenia a un gol de forçar la pròrroga. La jugada que ha acabat de decidir la eliminatoria ha estat una mica polémica. Als 11 minuts Stagi cobria bé un intent de rematada de Barroso davant portería; en intentar allunyar la bola amb l´stick ha enganxat Barroso i l´ha fet caure en una acció involuntària que si bé era falta no deuria haver significat una blava pel porter italià; a més la posició de Barroso era dubtosa per assenyalar penal ja que tenia els patins potser fora de la línea d´àrea . Cossimo Angelini ha sortit a pista i  Jepi Selva ha transformat el penal . El porter reserva del Forte ja havia encaixat un 18-5 davant el Valdagno fa pocs dies i dos minuts i 15 segons més tarda Xavier Barroso desprès d´haver provat algún llençament de lluny abans ha encertat en un altre intent fent el 4-2 . Segurament el Vendrell sense aquesta jugada haguès superat igualment la eliminatoria però amb el 4-2 i l´estat físic del Forte remuntar era ja missió imposible pels italians  que tot i això no han fet jugar ni a Enrico Mariotti en tot el partit. El Forte ha tingut una ocasió de Cancela al pal i el Vendrell més d´una en la recta final que Stagi ha Salvat deixant aquest marcador. Novament celebració i volta d´honor per la classificació del Vendrell en una temporada d´èxits que sembla no tenir límit