Faltes directes fallades / penals fallats

Xavier Costa 47´46´´    (penal)  - gol en el remat

No hi ha hagut

Faltes

Reus Dep : 6 + 3 + 0 = 9
 Vendrell : 6 + 8 + 0 = 14

Desprès d´una nit de dissabte inoblidable el Vendrell disputava la seva primera final de Copa del Rei. A partir de les 12 h els seguidors que han estat aquests dies a Oviedo i alguns arribats a darrera hora per presenciar la final  anaven ocupant els seus seients a la graderia o bé a la llotja . En una seu  catalana haguès hagut ple, però el que han viscut els aficionats desplaçats a Astúries mai es podrà oblidar i es poden considerar uns privilegiats. Els darrers en situar-se eren els d´Orgull Roiginegre pràcticament a peu de pista. Era una final a un 50 % tal com arribaven tots dos equips ; el Reus com a club té més experiencia però amb els jugadors actuals aquesta experiència quedava  anivellada . El trofeu situat a la taula en menys de dues hores aniria cap un equip o l´altre. Una final que era retranasmesa en directe per Teledeporte per poder ser seguida des del Vendrell o qualsevol altre lloc i a mitges per Esport 3.  Primer sortien els jugadors del Reus vestits de blanc i desprès el Vendrell amb la seva indumentària habitual . Les  12 47 h. i la bola rodava. L´equip vendrellenc ha sortit molt llençat, encara amb l´empenta i l´eufòria del que acabava de viure feia 14 hores , tenint les primeres ocasions tot i que sense posar en problemas a Trabal. A punt de complr-se els 5 minuts Jepi Selva en jugada individual forçava un penal. El mateix Jepi llençava el penal però la bola anava fora . El marcador no es movia i arribats a la meïtat de la primera part el Vendrell anava perdent la força de la seva sortida. Tots dos equips li posaven ganes però el cansament de la jornada d´ahir semblava tenir efecte en la dificultat per crear jugades de gol.   A  manca de 3´18´´ pel descans Jordi Adroher  ha avançat cap a l´àrea  llençant a porteria i el refús de Molina l´ha aprofitat Xavi Rubio que ha rematat aconseguint el  primer gol del partit. Un petit aventatge però important tal com estava el partit . Tots dos equips estaven amb 6 faltes. El partit s´havia posat una mica complicat pel Vendrell però als 3 minuts de la segona part Jepi Selva ha fet un llençament potent  de lluny per alt ,  amb Jordi Aragonès davant de porteria que potser ha arribat a fregar la bola o almenys ha despistat una mica Trabal i s´aconseguia l´empat. Tot tornava a començar i l´afició vendrellenca que s´havia apagat una mica tornava a resucitar. Però el Reus ha sabut jugar el partit durant molts minuts . Abans del minut 8 Raúl Marín ha fet una jugada molt habitual en ell dortint de darrera la portería , aixecant la bola i creuant-la, en aquest cas per baix entre les cames de Molina: feia així el 2-1 pel Reus. Un minut desprès el Vendrell arribava a la desena falta en un moment molt delicat.  Raúl Marín ha fet el llençament i ha estavellat la bola al pal esquerre de Molina. El Vendrell salvava parcialment la situació però els minuts avançaven, el Reus  estaba per davant i faltava l´energia i la inspiració de la nit anterior davant un Reus que controlava el partit .A falta de 8´20´´ Óscar Ruiz feia una pasada cap al mig de l´àrea i Costa d´esquenes a portería davant Trabal hàbilment forçava un dubtòs penal. Era un momento clau i el llençament de Barroso l´ha aturat Trabal en una bona intervenció, i també el remat . Arribava la recta final i el Vendrell havia d´apretar per empatar el partit . A manca de 5´53´´ una gran jugada individual de Joan Salvat driblant Jepi Selva en creuar l´àrea i a Barroso, acabava amb un tret col-locat a mitja alçada ajustat quan queia a terra al pal esquerre de Molina. Potser ha estat el millor gol del partit , el que semblava quasi sentenciava el partit ; el Reus ja quasi ho celebrava. L´esperança estaba en la novena falta del Reus, en que arribès de seguida una directa que suposès el 3-2 i el Vendrell encara puguès lluïtar per forçar la pròrroga. Es podía ja pensar pel Vendrell que haver arribat a la final era una gran fita però potser no tornaria a haver una ocasió com aquesta de guanyar un títol d´aquesta magnitud. Era el moment del Vendrell , era una cita amb la historia i a partir d´aquí les emocions de la nit del dissabte que semblaven haver-se adormit  han reviscut. Hi han hagut dos temps morts desprès del 3-1, en que Guillem Cabestany ha donat les ordres oportunes per arribar al miracle. Restaven  2´14´´ i una combinació Jepi-Costa-Jepi ha acabat amb el jugador de Ripollet entrant a l´àrea veloç i queia amb l´entrada per darrera de Raúl Marín. Era el tercer i  no es podía fallar ; Costa ha llençat i Trabal l´ha aturat , però ha agafat el refús s´ha anat en horitzontal a la dreta i quan ha vist Trabal una mica a terra i abans que arribessin els defensors ha aixecat la bola i ha posat el 3-2 . S´havia de donar ja tot , buscar una falta que no cometia el Reus, però a manca de 38 segons un llençament de lluny de Jepi l´ha aturat Trabal i quan anava a allunyar la bola el porter osonenc ha arribat Costa que ha posat l´stick davant per rematar el tercer gol que empatava la final. Qualsevol desenllaç era posible però l´eufòria de l´equip que gairebé havia obrat el miracle li donava un punt més de cara a conquerir el títol. El Vendrell ha comès la catorzena falta i el partit acabava amb tots dos equips a una de la directa. A un quart de tres de la tarda tots dos equips descansaven menys de 5 minuts per afrontar una pròrroga amb gol d´or.

Tots dos equips jugaven amb les màximes precaucions defensives i també de no cometre una falta clara ; en aquest punt els àrbitres tampoco xiularien contactes que en altres moments del partit si serien falta. El fet d´haver un gol d´or donava més nervis i emoció en un sentit o un altre cada cop que un equip atacava.Raúl Marín ha intentat la seva jugada sense sort. I finalment Barroso ha près la responsabilitat; ha agafat la bola des de darrera, ha avançat uns metres per la banda Esquerra i ha fet un llençament creuat que ha tocat el pal , ha arribat a tocar Trabal amb el guant però ha acabat entrant. Es portaven 3´38´´ de la pròrroga, eren les 14 23 h, i el nom del Vendrell entrava amb lletres d´or a la historia de l´hoquei patins . A partir d´aquí l´explosió d´alegria ha durat i durat. Tot l´equip feia una pinya a la pista, més tard amb els aficionats. Desprès rebia Xavi Costa el trofeu MPV al millor jugador de la final de Copa (8 gols a la competició) , el Reus les medalles de sotscampió (Raúl Marín acabava plorant i la cara de Trabal ho expressava tot ) . Els jugadors del Vendrell i el cos tècnic pujaven al pódium de campions i amb les notes del "We are the Champions" desprès de rebre cadascun una   rèplica de la Copa, el capità Óscar Ruiz aixecava al cel d´Oviedo el trofeo. Desprès s´ha anat a oferir la Copa als aficionats d´Orgull Roiginegre, amb les animadores fent el pasadís, al prseident Víctor Romagosa, inclús Benet Jané l´ha aixecat. Desprès més fotografíes al pódium amb les autoritats. La festa ha continuat més tard als vestidors ja tres quarts d´hora desprès d´acabar el partit . A Radio El Vendrell s´ha viscut en directe a Oviedo (Guillem Solé, Dani Boy, Jordi Graell ...)
 Al carrer els aficionats d´ORN ho han continuat celebrant amb les banderes i els cántics desprès en una tarda brillant de sol a Oviedo.  Estava prevista la tornada al Vendrell desprès del partit per arribar a la matinada, però desprès del dinar dels campions a l´hotel Ac d´Oviedo a la tarda s´ha decidit celebrar el títol i fer nit a Oviedo i viatjar el dilluns per ser rebuts al Vendrell amb la Copa