2-3  Xavi Costa            50´43´´  (Gol d´Or)

No hi ha hagut

Faltes :

Vic :   7 + 8 + 0 = 15

Vendrell : 10 + 7 + 0 = 17

El Vendrell ha escrit una altra página d´or a la seva història conquerint el títol de la Copa de la CERS. A inici de temporada semblava un objectiu possible veient l´evolució de l´equip. Desprès de superar les espectatives amb la conquesta de la Copa del Rei aquest primer títol europeu culmina una temporada memorable i quasi impossible de repetir. Si bé el Vendrell a priori partia lleugerament com a favorit pel factor de jugar a casa en aquesta Final Four, el cert és que el Vic és un equip força complicat i tot i els dos últims triomfs a l´Olímpic de Vic a  les dues darreres temporades, al pavelló vendrellenc encara no se l´havia superat. En efecte avui ha passat tres quarts del mateix. El Vic ha jugat un partit molt seriòs. Els vigatans semblaven imbatibles i nomès s´ha pogut superar a un Carles Grau inconmensurable a bola aturada durant els primers 50 minuts. S´ha vist ràpid que seria un partit amb pocs gols, a no ser que els àrbitres comencessin a xiular penals i directes. El Vic havia tingut ja alguna ocasió molt clara quan Cristian a la mitja volta ha creuat una bola a mitja alçada que ha picat l´interior del pal i ha tocat per darrera Molina acabant per entrar en la portería. El Vendrell s´ha accelerat una mica i començava a pujar perillosament el número de faltes. Menys de dos minuts ha trigat en arribar l´empat. Ha estat un penal massa riguròs, en que Grau ha retingut una bola que havia aturat i se li havia anat uns centímetres ; una jugada més per un booling que per un penal. Jepi Selva no ha perdonat i ha fet l´empat. Quan nomès quedaven 5 segons i el Vendrell buscava el darrer xut del primer tenps un bloqueig atacant ha estat sancionat amb la desena falta . Roger Rocasalbas ha fet un moviment de jugada rápida i per baix ajustat ha aconseguit el 2-1 pels vigatans. Un gerro d´aigua freda quan tothom esperava arribar amb l´empat a la mitja part. Si bé Grau ha fet més aturades que Molina, algunes del porter reusenc han estat providencials en aquest segon temps i han mantingut viu al Vendrell. Als 4 minuts arribava el Vic a la desena falta i Grau li aturava a Albesa. El Vic també ha tingut algún llençament al travesser de Bancells als primers minuts. Cristian en una gran jugada individual ha estat a punt de marcar,  ho ha fet en el remat però totalment a terra amb el que el gol s´ha invalidat. Els minuts passaven i el Vendrell no aconseguia empatar. A manca de 8 minuts arribava una rigurosa blava a Carbó ; el llençament d´Albesa novament l´ha aturat Grau i el Vendrell no ha trobat l´ocasió d´empatar amb superioritat dos minuts. L´equip que ha estat a punt de sentenciar ha estat el Vic amb la quinzena falta del Vendrell ; Cristian l´ha estavellat al travesser. Mentre no arribès el tercer del Vic qualsevol cosa era possible i es somiava en repetir el que va passar enfront de l´Alcobendas fa quatre anys o el que es va aconseguir a Oviedo fa poc més de dos mesos. Quan restaven nomès dos minuts i mig el Vic arriba a la quinzena falta. Aquest cop era el torn de Jepi; tocava la bola endavant i llençava directament trobant finalment el forat per superar Carles Grau. En el pavelló esclatava l´eufòria i la graderia semblava portar l´equip cap a la consecució del títol.

Arribava el gol d´or, la èpica. El Vendrell ha tret de centre , el Vic ha interceptat la bola un segon i el Vendrell ha recuperat, desprès d´un primer intent i quan es començava a comptar els darrers segons abans del passiu Barroso ha fet un llençament des de mitja pista aixecant la bola que potser no anava a portería i Xavi Costa atent ha desviat la bola amb l´stick dins l´àrea  descol-locant Carles Grau que res ha pogut fer per evitar que el Vendrell novament aconseguís un títol que feia embogir la capital del Baix Penedés. La majoria dels aficionats del Vendrell que no havien pogut presenciar en viu amb els jugadors la final d´Oviedo podien ara experimentar la sensació de guanyar un títol d´aquesta dimensió.

El destí, la qualitat, l´ambició i esperit guanyador, el teball de Guillem Cabestany, la sort , el centenari, el factor de jugar a casa ; tot s´ha ajuntat perquè el Vendrell novament aconseguís un gran trofeu